Megjelent Az időutazás tegnapja


Tegnap Az Agave kiadónál készítettem pár képet az egyik könyvraklapról, szóval, megjelent Az időutazás tegnapja, és hamarosan eljut a könyvesboltokba is.
A borító sokkal szebb lett, mint vártam, és ahogy digitálisan kinézett, szerintem azért, mert élőben sötétebb lett az egész, és eredetileg is valami ilyesmit szerettem volna.
E-könyv után érdeklődőknek jó hír, hogy pár héten belül lesz e-verzió is, ami azért örvendetes, mert tudomásom szerint Az időutazás napja volt a tavalyi év legjobban fogyó e-könyve a Dibooknál (legalábbis a fantasztikus kategóriáé mindenképpen a honlap szerint, de mivel elsősorban a fantasztikum pörög, valószínűleg abszolút értelemben is.)
Maga a regény egyébként nyomtatásban is rendkívül jól teljesített eddig, az Agave raktárából ki is fogyott, így tőlük direktben már csak a folytatást lehet rendelni.

Hogy a regény hogy sikerült, azt én már nem tudom megmondani, de nem is az én dolgom, majd Ti eldöntitek, hogy a végeredmény milyen lett.:)
Az első draft még tavaly augusztus végén készült el, a szerkesztés februárban fejeződött be, azaz az önszerkesztés, majd a "hivatalos" szerkeszés fél évig tartott. (Ez egyébként normális, a többi regényemnél is hasonló az átfutás, szerintem ez a természetes folyamat.)
A történetet túl sokszor olvastam, túl sokszor írtam át, szerkesztettük, mire elnyerte végleges formáját, és csak remélem, hogy nem maradt benne sok hiba.:)
Tulajdonképpen a két regény, annak ellenére, hogy mind nézőpont karakterekben, mind a történetben teljesen különálló történet, számomra mégis egyetlen nagy, szerves egészet alkot, többek közt azáltal is, hogy alig észrevehető párhuzamok szövik keresztül mindkettőt, sőt, bizonyos jelenetek szimbolikus ellentettjei egymásnak. (Ha végeztetek a második kötettel, érdemes újraolvasni pl. Az időutazás napja 2. fejezetét, ami helyenként szó szerint összecseng a mostani regény egyik fejezetével - de ennél többet inkább nem írok le erről.:) Vagy az első kötet 13. Ezer Ádám fejezetének néhány oldala a mostani 14. Rebeca vagyok fejezet elejének egyfajta párja, még ha csak érintőlegesen is.)
Mindennek ellenére Az időutazás tegnapja teljesen másfajta regény, mint az első kötet.
Máshol vannak a hangsúlyok, kevesebbet utazgatnak az időfolyamban, ellenben a központi probléma az időfolyam összeomlása elleni kétségbeesett küzdelem, az időutazás titkának megfejtése, a Maxwell-démonoknak nevezett idegen civilizáció megjelenése, valamint egy paradoxon technológiából elinduló riasztó folyamat áll.

És egy friss interjú a könyv kapcsán a Profundus Librum könyves blogról.
 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése