Melyik Markovics/Hackett-regényt olvassam?

Ha már régóta az olvasóm vagy, ez az írás valószínűleg nem Neked szól.
Ha viszont még nem olvastál tőlem semmit, vagy már találkoztál valamelyik regényemmel, de érdekelnének más történetek is, csak nem tudod, hogy melyik milyen, akkor megpróbálok segíteni.

(Frissítés: 2024. jan.)

Sosem hallottam még rólad...
Kezdd itt!

Miket írsz?

Minden regényem science fiction, de mindegyik kicsit más, mint a többi, úgyhogy például sorozatokat Az időutazás napja és Az időutazás tegnapja duológián túl egyelőre ne keress, én az egy könyv - egy történet híve vagyok, de egyszer majd valószínűleg ez is változni fog.
Ezeket a regényeket írtam az utóbbi bő másfél évtizedben (fülszöveget, kritikákat, bővebb információt a címekre kattintva találsz):

Eldobható testek
Xeno
Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról
Az időutazás napja
Az időutazás tegnapja
Az ember könyve
A poszthumán döntés

Hol tudom megvenni a könyveidet?

A legutóbbiak bármely könyvesboltban megtalálhatóak, a régieket sajnos vadászni kell, de időnként történik újrakiadás is.
Elsőként mégis közvetlenül a kiadótól vásárlást ajánlom: támogassuk közvetlenül is a kiadókat, az Agave Könyvek ráadásul szuper sci-fi és fantasy könyveket hoz el magyarul évről évre. És a legnagyobb kedvezményeket is itt találod:
Agave könyvek: https://www.agavekonyvek.hu/szerzo/brandon-hackett

Ezen túl a könyveim pedig minden ismert boltban, webshopban megtalálhatóak, de a Markovics Botond néven írt Felfalt kozmosz és a Brandon Hackett álnéven írt többi könyv külön szerzői link alatt található:

Van belőlük e-könyv is, ezeket a Dibook.hu oldalon keresd.

A régebbi írásaim már nehezen megtalálhatóak, mert elfogyott az aktuális kiadásuk, de időnként van újrakiadás. Addig elsődlegesen antikváriumokban érdemes körülnézni.

Melyik regényedet ajánlod? Szerinted melyik fog nekem tetszeni?

Így, látatlanban fogalmam sincs. Lehet, hogy mindegyik, lehet, hogy egyik sem, de remélem, minél több.:)
A moly.hu-n rengeteg értékelést, véleményt találsz az egyes kötetekről, amelyek segíthetnek a döntésben.
Azonban ha a Felfalt kozmoszEldobható testek, a Xeno valamelyikével kezded, nagyot nem tévedhetsz.

Mit lehet tudni a legújabb regényedről?

Felfalt kozmosz a címe, és 2023. szeptemberében jelent meg, kozmikus családtörténet egy másfajta fizikájú univerzummal, egy közelgő világvégével és a szabad akarat kérdéskörével.

A távoli Tanzer bolygón a tudományos pályára készülő Emily Schroeder és két kistestvére, a csillagközi felfedezésekről álmodó Kaito és a táncművészetért lelkesedő Diali az elsők közt észlelik az égbolton szupernóvaként felragyogó kozmikus jelenséget, amely ahelyett, hogy elhalványulna, egyre csak növekszik, és mintha az egész világmindenséget akarná felfalni.

Egyesek szerint ez az Univerzum haldoklásának elsőként észlelt pillanata. Az elmélet sokakat rettegéssel tölt el, míg másokat vallásos fanatizmusba kerget, mert senki nem tudja, mi történik, amikor a vakító fényár eléri a Földet. Emily, Kaito és Diali a maguk módján próbálnak szembeszállni a fenyegető apokalipszissel, és kénytelenek megkérdőjelezni mindazt, amit Univerzumról, létezésről és szabad akaratról gondolnak.

Izgalmas, egyedi idegen civilizációkról szeretnék olvasni! Lehetnek benne űrhajók is!

Ez esetben a Xeno a te regényed, ebben többet is találsz közülük, és a maguk módján mindegyik faj nagyon különleges, legyen szó a kommunikációs formájukról, az életmódjukról, vagy a viselkedésükről.

A Xeno 2117-ben játszódik, az emberi faj három másik, nagyon eltérő idegen civilizációval kényszerül együtt élni:
- az egyik egy folyamatos alkotói kényszerben élő, gyorsan szaporodó kultúra, akik színekben gondolkodnak, és amerre járnak, kis szobrocskákat hagynak maguk után, a beszédük tele van színalapú kifejezésekkel
- a másik egy víz alatt élő, manipulatív faj, amely nukleáris technológiájával lassan felforralja a saját óceánját, és kétségbeesetten keresik a menekülés lehetőségét
- a harmadik faj képviselői olyan lények, amelyek folyamatosan felejtik el szupertechnológiákkal teli múltjukat egy vírusnak köszönhetően, különböző hőmérsékleti tartományokkal kommunikálnak, és nem nagyon tudjuk őket megérteni sem.
Xeno-jegyzetek című háromrészes cikksorozatban bővebben írtam a regényről és a benne szereplő idegen civilizációkról, a kommunikáció problémáiról és arról, hogy létezhetnek-e egyáltalán a valóságban más értelmes fajok rajtunk kívül.
Ezen túl idegenek témában ajánlom még Az ember könyvét, ebben egy idegen faj elrabol a Földről háromezer embert, és a saját bolygójukra hurcolja őket. Ez a faj nagyon-nagyon bizarr, szagokkal kommunikálnak, és többek közt tetszőlegesen változtatják a génállományukat.

Időutazás? Valami pörgős sztorit szeretnék...

Ha pergő cselekményre, izgalmakra, elszállt ötletekre vágysz, akkor Az időutazás napja és folytatása, Az időutazás tegnapja lehet, hogy tetszeni fog.
Úgy kezdődik, hogy bekapcsolják az első időgépet, és abban a pillanatban kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön, és a jövő összes technológiája azonnal elérhetővé válik, ez pedig felforgatja a Föld és a főszereplők életét.

Ebben a regényben megpróbáltam végiggondolni, hogy milyen következményekkel járna, ha tényleg létezne időutazás. Mert ez egy olyan technológia, amely a feltalálásának pillanatától bármely jövőbeli korban létezhet, eltitkolni nem lehet, ezért onnantól minden egyes pillanatból, évből bárki időutazgathat. Ami totális káoszhoz vezet.

A gyorsuló technológiai fejlődés következményeiről szeretnék olvasni!

Ez esetben az Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákrólt ajánlom, amely a gyorsuló technológiai fejlődés következményeivel foglalkozik, valamint azzal, hogy mi történik, ha elérjük a technológiai szingularitást, és a fejlődés őrült tempóra vált: vannak benne MI-k, technológiai szingularitás, poszthumánok, titokzatos, egy magasabb rendű civilizáció, anyagmanipuláció.

És ott van még Az időutazás napja is, amelyben egy speciális technológiai ugrás szerepel, én temporális szingularitásnak neveztem el, mivel a globális időutazás következtében a jövő összes technológiája azonnal elérhetővé válik, ami igazán nagy káoszt okoz.
Ezek mellett a Felfalt kozmosz története közel 150 évet ölel át, és itt is megjelenik a technológiai fejlődés következménye egy folyton változó, átalakuló világ képében.

A poszthumán-transzhumán sci-fik érdekelnek és az emberen túli létezés.

Ilyet több regényemben is találsz, mert ez az egyik kedvenc témám. Ez a témája az Eldobható testek című regényemnek, de hangsúlyosan jelen van a Felfalt kozmoszban is.

A poszthumán döntés egy  Naprendszeren kívül játszódó, tudatfeltöltésről és idegen genetikai vírusról szóló történet, 2007-es, kicsit talán már nehezebben beszerezhető. Az Isten gépei karakterei részecskékre bontják a testüket, Az ember könyve egyes szereplői genetikai átalakításokat képesek végezni magukon. Az időutazás napja és folytatása főhősei pedig időgépet hordanak a testükben.

Érdekes karakterekről szeretnék olvasni. Melyik a kedvenc szereplőd?

A személyes kedvencem Emily Schroeder és testvérei a Felfalt kozmoszból, valamint Dr. Olga Ballard, a Xeno idegen fajokat kutató fiatal tudósnője. A Xenóból nagyon szeretem a fura idegen fajú szereplőket is.

Az időutazás napja egyik főszereplője pedig a maga az időutazás feltalálója, egy fizikus, aki egy meglehetősen öntörvényű figura, sajátos gondolkodással, rigolyákkal.

Mennyire "csak férfiaknak" szóló történetek ezek?

Értem, mire gondolsz. Egyáltalán nem. Szerintem a science fiction eleve uniszex zsáner, de tény, hogy akadnak a karakterek helyett sokkal jobban a technológiai és a társadalmi hatásokra fókuszáló regények is, én is írtam hasonlót, az Isten gépeit.
A többi regényem viszont nem ilyen, így bárki, akit kicsit is érdekel a jövő, kezébe veheti a könyveimet.
Ráadásul nagyon szeretem a női főszereplőket, emiatt több regényem főhősei nők, pl. a Felfalt kozmosz három nézőpont karakteréből kettő, Emily és Diali is nő, az Eldobható testek főszereplője Vireni Orlando, a Xeno narrátora, Dr. Olga Ballard xenológusnő, Az időutazás napja folytatásában Rebeca és Octavia, vagy A poszthumán döntésből Nicole, és  az Isten gépei főszereplője, Szófia.

A mindfuck regényeket szeretem, amelyek meg tudnak lepni, és "kifordítják az agyamat"...

Ez esetben jó helyen jársz, mert én is ezeket a regényeket szeretem, és a legtöbb történetemben találsz ilyet.

A Felfalt kozmosz egy olyan párhuzamos univerzumba vezet, ahol teljesen más fizikai törvények uralkodnak. Létezik negatív előjelű tömeg, a fénysebesség sokszorosa a mi világunkban ismertnek, ezért az űr nem sötét, hanem világos, a bolygók nem keringenek csillagok közt, hanem össze-vissza vándorolnak, és a szabad akarat sem igazán létezik.
Az időutazás napja úgy kezdődik, hogy az első időgép működésbe lépésekor 200 milliárd időutazó jelenik meg a Földön.
Az Eldobható testekben a testnyomtatás technológiája alapjaiban változtatja meg az emberi civilizáció évezredes szokásait, gondolkodását a testről, és az egyénről.
Az Isten gépei (és más történetek MI-kről) kezdetén a Földet egy ismeretlen erő egy vörös törpecsillag köré helyezi, ami visszafordíthatatlan következményekkel jár az emberiségre nézve.
Xeno kezdetén pedig egy magasabb rendű, idegen civilizáció három másik idegen fajjal zárja össze a Földet, így a regény kezdetén, 2117-ben a Föld lakossága 15 milliárd, ebből 6 milliárd ember, 9 millió más fajú lény, más néven xeno (és ez csak a kezdet).

Valami nagyon furcsát szeretnék, ami kimozdít a komfortzónámból.

Ez esetben Az ember könyvét ajánlom, itt aztán nagyon bizarr lények nagyon furcsa helyzetekbe kényszerítik a főszereplőket. Valószínűleg jó darabig ez marad a legfurcsább regényem.

Szeretem Cixin Liu: A háromtest-probléma trilógiáját, meg Asimovot. De szeretnék mélyebb karakterekről is olvasni.

Szerintem a Felfalt kozmosz lesz a te regényed.;) Nagyszabású kozmológiai elméletek és időtávlatok vannak ebben is.

Szeretem a Térség-sorozatot...

Ez esetben elsősorban az Eldobható testeket ajánlom. Ez is a Naprendszer különböző helyszínein játszódik, a terraformált Ganümédész vagy Titán holdaktól kezdve lakhatóvá tett aszteroida belsőkön át, és még egy sor csatajelenet is lesz bennük a morális konfliktusokon túl.

Ezen felül a Xenót, amiben politikai csatározások és idegen fajok is megtalálhatók, plusz űrhajók, űrbéli összecsapások és megannyi izgalmas rejtély.

Szerinted melyik a legjobb regényed?

Valószínűleg ahány olvasót kérdezel, annyiféle választ fogsz kapni.
Én általában a legutolsó, megjelent regényemet szoktam erre felelni, de érdemes például a moly-hu-n átböngészni a regényeimről írt véleményeket, ez alapján könnyen el tudod dönteni, neked melyik tetszhet.

Hol lehet dedikáltatni, találkozni veled?
Ezen a linken megtalálhatod az aktuális eseményeket, rendezvényeket, ahol szerepelni fogok, de egyébként a Facebookon és itt, a honlapon is megosztom a közelgő eseményeket.
2023 első félévében jön az új regényem, a Felfalt kozmosz, így az akkori könyves rendezvényeken biztos, hogy lesz dedikálás.

Angol nyelven olvasó ismerőseimnek ajánlanék tőled valamit...

Az Eldobható testeknek már elérhető a hivatalos angol változata, a Disposable Bodies az amazon.com-on, három kötetre bontva: https://www.amazon.com/dp/B0CLJ7L5W4

Ezenfelül a Continental Literary Magazine Future számában jelent meg egy novellám angolul Out-of-my-Body címmel: https://continentalmagazine.com/issues/future/

Vannak novelláid is?

Sajnos csak kevés, nem igazán vagyok novellaíró típus. Az utóbbi tíz évben csak néhány novellát írtam, négy közülük egybegyűjtve az Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról kötetben található meg, egy a 2050 című ifjúsági antológiában, egy másik a Prae magazin 2020/4-es számában, illetve online is, a Prae.hu-n.

És ha szereted az egyperces online novellákat, akkor ajánlom még a 24.hu-n ingyenesen olvasható Egyperces novella sorozatom hat történetét, amelyeket ide kattintva máris olvashatsz.
A legfrissebb pedig a 2023/2-es Hévíz szépirodalmi magazin A.I. tematikájú számában olvasható Mi dolga maradt? címmel, és Neumann Jánost helyezi egy alternatív múltba, az 1990-es évekbe.

Léteznek a fentieken kívül más regényeid is?

Igen. Ezek még nagyon a pályám elején születtek, és sokan szeretik az Én, a halhatatlant, A negyedik gyarmatot és az Erdőholdat is. Ezek teljesen más, még egy kiforratlanabb stílust, gondolatvilágot képviselnek, mint A poszthumán döntéstől számított könyveim. Ezek egy nagyobb, összefüggő sorozat részei, ami végül sajnos befejezetlen maradt, mert másfelé fordult az érdeklődésem, de az egyes történetek ettől még önállóan is élvezhetőek.

Ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan kommentben!

***

MARKOVICS BOTOND Zsoldos Péter- és Monolit-díjas science fiction író - korábban Brandon Hackett írói néven - az Agave kiadó szerzője, közgazdász.

Legutóbbi regényei: Felfalt kozmoszEldobható testek, a Xeno és az Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról, valamint Az időutazás napja.

Ha új vagy itt, és érdekelnek a sci-fi regényeim, akkor olvasd el a Melyik Hackett-regényt olvassam posztot, hátha nyújt némi segítséget.

Ha van kedved, kövess a Facebookon és az Instagramon, vagy a Threadsen!

Itt pedig egy kávéra is meghívhatsz, ha szereted a könyveimet.;)

13 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én a Xenoval kezdtem, és nálam brutál mód betalált. Nagyon zavar, ami a mai világban körülöttünk zajlik, és nagyon jó volt, átültetve, kicsit kívülről szemlélni/olvasni a helyzetet. Sok morális kérdést vetettél fel a könyvben, és szerencsére a sci-fi lehetőséget teremt nem megválaszolni mindet :D Trükkös! Ezen felbuzdulva szereztem be még két könyvedet, az Isten gépeit, illetve az Erdőhold Urait. Ez utóbbival kezdtem. Még folyamatban van az olvasása, de már többször majdnem kitéptem a hajam izgalmamban/idegességemben. Már a könyv első felében annyit csavarsz a történeten és olyan szálakat hozol be, hogy amikor nekem bevillan, hogy miféle szelencéket nyitsz ki,vagyis meglódítottad a fantáziámat, hogy "úristenvajonmileszebbőlmerthaeztaszálatvégigírjakkorenenkakönyvnek20.000oldalasnakkellenelennie". :D De aztán mindig találsz valami frappáns öltést, amivel a kitáruló fantáziazsák száját ügyesen visszazárod, és nem hagyod nagyon elkalandozni az olvasót.

    VálaszTörlés
  2. Norbert Labancz:
    Vigyázz, mert az Erdőhold urai egy két részes kötet második kötete!:) Van előtte egy ugyanekkora első kötet, az Erdőhold címmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valahogy elkerülte a figyelmemet...ejj... De a végére értem, és jelentem, brutál jó volt! Nem kíméled a karaktereket, és nem kíméled az olvasót sem :D Fordulatokban gazdag a regény, én alig tudtam letenni. Betárazom az első könyvet is, viszont azt el kell mondanom, nem éreztem a hiányát, számomra keret volt így is. Így még jobban felcsigázott, hogy vajon miről szólhat az első kötet. Az epilógus nagyon tetszett, nagyon szépen varrtad el szálakat. Nem volt hiányérzetem, amiért nagyon hálás vagyok. UI.: én szívesen olvasnék egy könyvet a "másik" két megtermékenyített nőről és gyermekeikről, akik mondjuk az egyik letört hajórésszel sodródtak a csillagköd felé, és megmentik őket... :D (Ha túl spoileres volt, akkor az utolsó mondatot nyugodtan töröld, vagy szólj és törlöm... :D :D ) Bevallom a Xeno előtt nem ismertem a neved, de annak olvasása után, biztos voltam benne, hogy aki ilyen könyvet tud írni, annak oda kell figyelni az írásaira. Az újrakiadott Isten gépeit vettem meg, de akkor még előtte van egy kis restanciám. :)

      Törlés
    2. Ha nem hiányzott az első kötet, akkor nincs gond.:) Bevallom, nagyon nem emlékszem már részleteiben a két regényre (eltelt azért közben 15 év), de az első kötet felvezette a wanctenek érkezését, meg a főbb konfliktusokat, stb.

      Törlés
  3. Kedves Botond!

    Én a korai könyveiddel kezdtem. Erdőhold, én a halhatatlan. Utána A poszthumán döntés, Isten gépei(első kiadás) ezek nagyon tetszettek. Az időutazás napja és tegnapja is megfogott. Imádom az időutazós sztorikat. Ezeket képregényben is simán el tudtam képzelni. Az ember könyve viszont számomra egy nagy katyvasz volt, az nem tetszett. A Xenot még nem olvastam arról nem tudok nyilatkozni. Remélhetőleg hamar bele tudok kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az ember könyve egy talán túl merész, kísérletező könyv volt, és bár, sokan meg arra biztatnak, hogy írjak még ilyeneket, szóval, nehéz dolog ez. Egy biztos, egyelőre még minden könyvem egy kicsit más, mint az eddigiek. A Xenót is ajánlom, mert az eddigi visszajelzések alapján ez tűnik az eddigi legjobb regényemnek.:)

      Törlés
  4. Kedves Botond!

    Olvastam az Időutazás napja című regényedet, ami nagyon tetszett. Bár szeretem a sci-fi műfajt, az igazi kedvencem a fantasy, ebből kifolyólag érdeklődnék, hogy esetleg elképzelhető, hogy a jövőben nem "csak" tudományos-fantasztikus műfajban fognak születni műveid, hanem kipróbálod magad fantasy vonalon is?

    Üdv: E

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Ez egy nagyon jó kérdés, és nem is tudok rá egyértelműen sem nemet, sem igent mondani.
    A közeljövőben nincs ilyen tervem, bár most, hogy elkészült az Eldobható testek szereksztése, a következő projekt egy távoli jövős történet lesz, amely nem korlátoz semmilyen módon, és az ilyenfajta sztoriknál, lásd pl. Dűne, lehet akár fantasyként is értelmezni, még ha nem is az.:)

    VálaszTörlés
  6. Szia.
    Én még csak az Erdőhold és az Erdőhold urai könyveid olvastam.
    Meg kell valjam, lenyűgözött a két könyv. Hihetetlen nagy élményt nyújtott. Elismerésem. Az Erdőhold urai végén a halhatatlanok legendája kerül pár sorban bemutatásra. Szerintem sokunk véleményét osztom meg veled azzal, ha arra buzdítanálak, hogy írd meg ezt a regényt, mert a fentebb nevezett két regénynek még ennyi idő elteltével is így teljes a zárása, már ha zárnád s nem írnál azon felül is még-még-még kapcsolódó regényeket. Mindezt szívesen olvasnánk.
    Mond, légyszíves, hogy tervezed a folytatást.
    Köszönettel:
    Róbert

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mondanám, ha igaz lenne, de sajnos elég kicsi az esély rá, hogy ez megvalósul.
      Kezdő íróként elkövettem azt a hibát, hogy túl nagy világot akartam építeni, és sajnos nem sikerült a végére érnem, mert közben rájöttem, hogy mást, máshogyan szeretnék írni. Sajnos az elmúlt több mint másfél évtizedben el is távolodtam ettől a világtól. Ennek ellenére valahol mind a Gyarmatbirodalom, mind az Erdőholdak önmagukban kerek egészet alkotnak, a Halhatatlanos rész az, ami nem kap teljes lezárást. (Szerintem ha nem lett volna az Erdőhold urai végén a beharangozó, nem is hiányozna senkinek bármilyen folytatás.:)
      Azóta nem is írtam sorozatokat, kivéve Az időutazás napja és tegnapja duológiát, de ez idővel talán változik. Főleg, mivel a Xeno című idegenes scifi regényemhez is rengetegen szeretnének folytatást, ez egyszer talán megvalósul.
      Addig is azonban szeretettel ajánlom a többi regényemet, mint a Xeno, Az időutazás napja és tegnapja vagy az Isten gépei, esetleg A poszthumán döntés. Na, meg az idén megjelenő Eldobható testeket!
      Botond/Hackett

      Törlés
    2. Üdv !!
      Amikor a Cherubion kiadásban megjelent a Halhatatlan ciklus ( több könyvben leírva ) , nem éreztem befejezettnek a történetet és nem is volt az .Akkoriban nagy sci-fi rajongó voltam , kaptam egyszer egy találó megjegyzést- jellemzést. " Ha van 20 forintom, 50 -ért könyvet veszek. Aztán " felnőttem" család gyerekek és kevés időm maradt . A Sci -fi és fantasy iránti rajongásom nem múlt el csak szelidebb lett . Az egyik meghatározó regény-sorozat az említett Halhatatlan írás . addig kutattam, míg egyszer régen rá nem akadtam erre:

      Marcus Barbess
      kiadatlan folytatások
      Brandon Hackett – Markovics Botond

      Kicsit enyhített a befejezetlenségen, bár ez sem lett befejezve, szinte a mondat közepén lett vége.
      Kikívánkozott köszönöm, ha elolvasod esetleg reagálsz rá.
      Béla

      Törlés
    3. Szia! Igen, sajnos jól érzed, hogy nem volt befejezve, mert tényleg nem. Elkövettem azt a hibát, amit már többen elkövettek előttem, hogy nagy lelkesedésben túl nagy történetet, világot akartam írni, felépíteni,de közben elkezdett más érdekelni, és így már nem tudtam befejezni.
      Az Erdőhold-ciklus után kezdődött volna az Én, a halhatatlan, A Gyarmatbirodalom és az Erdőhold regények összekapcsolása, és ebből az első regény felét meg is írtam (ezt találhattad meg talán a neten, mert hajdanán felraktam), de aztán elindultam egy másfajta irányba, és már nem tudtam így tovább folytatni, most meg, 20 évvel később esélytelen, hogy valaha is befejezzem.
      Tanultam belőle, ezért igyekszem azóta is kerek történeteket írni, és egy, maximum két regényben elmondani az adott történetet. Persze, mindegyiket folytatnám tovább, de közben mindig jön egy újabb ötlet, ami viszont jobban érdekel.
      Szóval, esetleg az azóta írt regényeimet tudom ajánlani,azok garantáltan befejezett, kerek regények (még ha nem zárom ki, hogy valamelyiket esetleg majd folytassam).

      Törlés
    4. Szia
      Gondolom, nem ismeretlen számodra az Alapítvány sorozat.
      Nagy történet nagy világ , ha jól emlékszem 5 könyv. történet íródott belőle . A Halhatatlan köré épített világ megérne egy átdolgozást, befejezést. Gondolom én ....... Kezdődik az Én a halhatatlan-al és befejeződik a történettel (ami nem lett kiadva), melyben a Pajzsvilág ( Erdőhold) kitárulkozik . A Vándorokról is van egy falatnyi rész , de aztán elsikkad, kik is Ők.
      Nem erőszakoskodni akarok, csak gondoltam megér egy misét. :) :)
      Üdv Béla

      Törlés