ELDOBHATÓ TESTEK (2020)

„A következő ezer év legsúlyosabb konfliktusai valószínűleg a biológiai alapú háborúskodások lesznek, amelyek során az azzal kapcsolatos különböző nézetek csapnak össze, milyennek kell lenniük az emberi teremtményeknek.”
(Freeman Dyson)

Megjelent 2020. szeptember 17-én,  az Agave kiadó gondozásában. (416 oldal)
Borító: Müller Péter


RENDELHETŐ, KAPHATÓ:Fülszöveg:

2338-ban a Föld már csak egy emlék. A világ Melvin Kadeknek, a Naprendszer leggazdagabb emberének és az emberi civilizáció megmentőjének jövőjét követi. A Naptevékenység drasztikus megváltozásának fenyegetése miatt a milliárdos technológiai befektető még évszázadokkal korábban meghirdette az Exodust, azt az elképesztő léptékű űrprojektet, amelynek révén az emberiség a Jupiter és a Szaturnusz lakhatóvá tett holdjaira, valamint több ezer aszteroida belsejébe tervezett mesterséges életterekbe költözött.

Vireni Orlando ügyésznő azonban arra készül, hogy letartóztassa a mindenki által hősként ünnepelt Kadeket, mert szerinte köze van a Földet felperzselő és lakhatatlanná tevő szupernapkitörésekhez, ami a bolygón maradt milliárdnyi ember halálához is vezetett. Az áldozatok egy része ráadásul digitalizált, újhumán tudatként most visszatért, élükön egy rendkívüli vezetővel, aki eldobható testek formájában egy olyan, újfajta technológiát terjeszt el a világban, amely lehetővé teszi, hogy bárki megszabaduljon a test évezredes börtönéből, és ezáltal legyőzze a halált, az emberiség utolsó ellenségét.

A korlátok nélküli, halhatatlan létezés csábítása viszont alapjaiban forgatja fel a Naprendszert.

BELEOLVASÓ:

Brandon Hackett: Eldobható ... by AgaveKonyvek

Ismertetők, kritikák:

Sfportal (Vancsó Éva):

"Az Eldobható testek Brandon Hackett eddig legjobb, legkiforrottabb regénye, ahol a már korábbi regényekben is tapasztalt erősségei és a cselekmény szépen simulnak össze."

http://www.sfportal.hu/poszthuman-gondolatok-akcio-kontosben-brandon-hackett-eldobhato-testek-20118.scifi

MAPOP-Kult Blog (Keserű József)

"Az Eldobható testek mély világ- és emberismeretről árulkodó, nem mellékesen pedig bitang szórakoztató regény. A science fiction legjobb hagyományait követve úgy szembesíti súlyos kérdésekkel az olvasót, hogy egy pillanatra sem feledkezik meg a szórakoztatási faktorról: miközben magába szippant és kikapcsol, egyúttal el is gondolkodtat olyan kérdésekről, amelyek több mint aktuálisak."

https://mapopkult.blog.hu/2020/09/24/megmaradni_vireninek_brandon_hackett_eldobhato_testek

Azonnali.hu (Pintér Bence)

"...az ismerős sci-fi ötleteknek, motívumoknak Hackett mindig tud egy sajátos ízt adni, nincs ez máshogy most sem: bár maradt pár kérdésem a testnyomtatós digitális létezés fenntarthatóságával kapcsolatban, magának az ötletnek minden lehetőségét kihasználja a szerző, és emellé egy jól átélhető Naprendszert vázol fel sok egyéb kisebb SF-motívum beolvasztásával..."

https://azonnali.hu/cikk/20201004_polt-peter-kalandjai-az-urben

Interjúk:

Booktár

Parallaxis podcast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése