ELDOBHATÓ TESTEK (2020)

„A következő ezer év legsúlyosabb konfliktusai valószínűleg a biológiai alapú háborúskodások lesznek, amelyek során az azzal kapcsolatos különböző nézetek csapnak össze, milyennek kell lenniük az emberi teremtményeknek.”
(Freeman Dyson)

„Mi az igazság?”
(Pilátus Jézushoz, Jn 18,38)

Megjelenik 2020. szeptemberben, Könyvhéten, további vírushelyzet esetén 2021. tavaszán az Agave kiadó gondozásában.

RÉSZLET A REGÉNYBŐL

TERVEZETT - nem végleges - FÜLSZÖVEG:

2338-ban a Föld már csak egy emlék. A világ Melvin Kadeknek, a Naprendszer leggazdagabb emberének és az emberi civilizáció megmentőjének jövőjét követi. A Naptevékenység drasztikus megváltozásának fenyegetése miatt a milliárdos technológiai befektető még évszázadokkal korábban meghirdette az Exodust, azt az elképesztő léptékű űrprojektet, amelynek révén az emberiség a Jupiter és a Szaturnusz lakhatóvá tett holdjaira, valamint több ezer aszteroida belsejébe tervezett mesterséges életterekbe költözött.

Vireni Orlando ügyésznő azonban arra készül, hogy letartóztassa a mindenki által hősként ünnepelt Kadeket, mert szerinte köze van a Földet felperzselő és lakhatatlanná tevő szupernapkitörésekhez, ami a bolygón maradt milliárdnyi ember halálához is vezetett. Az áldozatok egy része ráadásul testetlen, digitalizált, újhumán tudatként most visszatért, élükön egy rendkívüli vezetővel, aki olyan, újfajta technológiát terjeszt el a világban, amely lehetővé teszi, hogy bárki megszabaduljon a test évezredes börtönéből, eldobható testeket nyomtasson magának, és ezeket úgy cserélgethesse, akár a ruhákat. Ezáltal legyőzze a halált, az emberiség utolsó ellenségét.

A korlátok nélküli, halhatatlan létezés csábítása azonban alapjaiban forgatja fel a Naprendszer békéjét.

Bővebb infók, borító, hamarosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése