ISTEN GÉPEI és más történetek MI-kről (2018)

Brandon Hackett: ISTEN GÉPEI és más történetek MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁKRÓL (Agave kiadó, 2018)
A regény 10. évfordulós kiadása négy SF-novellával

Megjelent 2018. szeptember 27-én,
Megrendelhető az Agave kiadó webboltjában, és országszerte kapható a könyvesboltokban.

E-könyvben is kapható a Dibook.hu-n

Moly.hu adatlap

Tartalom:
Isten gépei (regény)
Az MI-teremtő (novella)
Az utolsó író (novella)
Homokba írt történet (novella)
Mesterséges istenek (novella)
Az önmaga istenévé vált ember (Bécsi József, esszé)

2028: az Ugrásnak nevezett kozmikus esemény során a Föld egy távoli vörös törpecsillag körüli pályára kerül. A bolygó egyik fele örök sötétségbe borul, a napos oldali országokat menekültek milliói árasztják el. Az emberiség a túlélésért küzd.

A pusztulásból azonban lassan új világ születik. Húsz évvel később Szófia, a genetikailag módosított budapesti lány és társai már a közelgő technológiai szingularitásra készülnek, amikor a fejlődés követhetetlenül felgyorsul, a mesterséges intelligenciák túlhaladják az emberi értelmet, és amikor az embert saját istenévé avathatja a tudása. Vagy el is pusztíthatja.

Eközben a világot titokzatos felfedezők figyelik, akik egykor maguk is emberek voltak. Arra keresik a választ, hogy miért történt meg az Ugrás. Szófia hamarosan a Föld jövőjéért folyó küzdelem középpontjában találja magát.

Az Isten gépei megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából a regény jelentősen átdolgozott és felújított kiadását tartja a kezében az olvasó. A kötet ezen túl négy novellát és egy esszét is tartalmaz: találkozhatunk többek közt egy megszállott MI-teremtővel, egy írószoftverekkel versenyre kelő íróval, valamint a távoli jövő mesterséges isteneivel.

Beleolvasó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése