ISTEN GÉPEI és más történetek MI-kről (2018)

Brandon Hackett: ISTEN GÉPEI és más történetek MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁKRÓL (Agave kiadó, 2018)

ZSOLDOS PÉTER-díjas regény

10. évfordulós, új kiadás négy SF-novellával mesterséges intelligenciákról

Megjelent 2018. szeptember 27-én,
Megrendelhető az Agave kiadó webboltjában, és országszerte kapható a könyvesboltokban.

E-könyvben is kapható a Dibook.hu-n

Moly.hu adatlap

Tartalom:
Isten gépei (regény)
Az MI-teremtő (novella)
Az utolsó író (novella)
Homokba írt történet (novella)
Mesterséges istenek (novella)
Az önmaga istenévé vált ember (Bécsi József, esszé)

2028: az Ugrásnak nevezett kozmikus esemény során a Föld egy távoli vörös törpecsillag körüli pályára kerül. A bolygó egyik fele örök sötétségbe borul, a napos oldali országokat menekültek milliói árasztják el. Az emberiség a túlélésért küzd.

A pusztulásból azonban lassan új világ születik. Húsz évvel később Szófia, a genetikailag módosított budapesti lány és társai már a közelgő technológiai szingularitásra készülnek, amikor a fejlődés követhetetlenül felgyorsul, a mesterséges intelligenciák túlhaladják az emberi értelmet, és amikor az embert saját istenévé avathatja a tudása. Vagy el is pusztíthatja.

Eközben a világot titokzatos felfedezők figyelik, akik egykor maguk is emberek voltak. Arra keresik a választ, hogy miért történt meg az Ugrás. Szófia hamarosan a Föld jövőjéért folyó küzdelem középpontjában találja magát.

Az Isten gépei megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából a regény jelentősen átdolgozott és felújított kiadását tartja a kezében az olvasó. A kötet ezen túl négy novellát és egy esszét is tartalmaz: találkozhatunk többek közt egy megszállott MI-teremtővel, egy írószoftverekkel versenyre kelő íróval, valamint a távoli jövő mesterséges isteneivel.

Beleolvasó:ISMERTETŐK, KRITIKÁK

Smoking Barrels:
"Brandon Hackett műve mindenképpen egy igazi science fiction rajongó polcára kívánkozó magyar alapmű, egy olyan könyv, ami megtestesíti a műfaj lényegét. A tudomány jelenlegi ismereteit használja ugródeszkaként, és hatalmasat ugrik a jövő felé egy egyelőre elképzelhetetlen, de mindenképpen logikus irányba. Egy olyan világ felé, ami talán megnyitja a világűrt az elkövetkező nemzedékek előtt, és ha mást nem, kellő inspirációt ad arra, hogy még vadabb és elképesztőbb dolgokat építhessen a jövő generációja."
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/12/03/konyvkritika_brandon_hackett_isten_gepei_es_mas_tortenetek_mesterseges_intelligenciakrol

Lendület magazin (Szilágyi Heléna):
"Alaposan kidolgozott, elgondolkodtató és akár valós jövőképet nyújtó könyv, amelyet azoknak ajánlok, akik szeretnek filozofálni az emberi élet értelméről, a mesterséges intelligenciák jövőjéről és nem rettennek vissza egy kis űrkalandtól. A sci-fi fanatikusoknak kötelező darab."
http://lenduletmagazin.hu/isten-gepei-es-mas-tortenetek-mesterseges-intelligenciakrol-ajanlo-brandon-hackett-koteterol/

Ekultúra (Szabó Dominik)
"Ritka, hogy egy magyar science fiction regény annyira időtálló és népszerű legyen, hogy kapjon egy felújított második kiadást is – márpedig az Isten gépeivel pont ez történt: megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából egy átdolgozott változatban újra megjelent."
http://ekultura.hu/2018/12/03/brandon-hackett-isten-gepei-es-mas-tortenetek-mesterseges-intelligenciakrol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése