FELFALT KOZMOSZ (2023)


"Emily Schroeder még évtizedekkel később is élesen emlékezett az Univerzum haldoklásának elsőként észlelt pillanatára."

Megjelent 2023. szeptember 5-én,  az Agave kiadó gondozásában. (498 oldal) 

Rendeld meg a kiadónál, vagy kapható bármely könyvesboltban, online könyves webshopban:

https://agavekonyvek.hu/konyv/science-fiction/felfalt-kozmosz/

Borító: Müller Péter

Fülszöveg:

A távoli Tanzer bolygón a tudományos pályára készülő Emily Schroeder és két kistestvére, a csillagközi felfedezésekről álmodó Kaito és a táncművészetért lelkesedő Diali az elsők közt észlelik az égbolton szupernóvaként felragyogó kozmikus jelenséget, amely ahelyett, hogy elhalványulna, egyre csak növekszik, és mintha az egész világmindenséget akarná felfalni.

Egyesek szerint ez az Univerzum haldoklásának elsőként észlelt pillanata. Az elmélet sokakat rettegéssel tölt el, míg másokat vallásos fanatizmusba kerget, mert senki nem tudja, mi történik, amikor a vakító fényár eléri a Földet. Emily, Kaito és Diali a maguk módján próbálnak szembeszállni a fenyegető apokalipszissel, és kénytelenek megkérdőjelezni mindazt, amit Univerzumról, létezésről és szabad akaratról gondolnak.

Markovics Botond (Brandon Hackett) évszázadokon és fényéveken átívelő regényében meghökkentő kozmológiai elméletek, nagyszabású szupertechnológiák és felfoghatatlan világokba tartó űrexpedíciók sorakoznak fel a civilizáció védelmében, miközben briliáns elméjű tudósok, halhatatlan diktátorok és elszánt vallási vezetők küzdenek vélt igazukért...

KRITIKÁK:

Magyar Nemzet: Világszínvonalú magyar sci-fi született (Nagy Koppány Zsolt)

https://magyarnemzet.hu/kultura/2023/10/vilagszinvonalu-magyar-sci-fi-szuletett

"Markovics Botond elég bátor a legnagyobb és legnehezebb, szinte a felfoghatón és az elképzelhetőn túli kérdéseket feltenni, és szintén nehezen elképzelhető, de mégis koherens, a lábán szilárdan (bár ugyan mi az, ami szilárd az Univerzum és Szupraverzum világában?!) álló válaszokat, válaszkísérleteket, világmagyarázatokat adni rá: tényleg nagy öröm, hogy van már nekünk is ilyen színvonalú science fiction-regényünk!"

Cinegore (Wooltur)

http://www.cinegore.net/hu/2023/10/01/markovics-botond-brandon-hackett-felfalt-kozmosz

"Markovics Botond új regénye egy nagyon aprólékosan összerakott igazi sci-fi dráma. Tartalmas, mély karakterekkel, érdekes, fantáziadús és főként érthető világgal. Izgalmas, rejtélyekkel teli, évtizedeken átívelő cselekménnyel és mélyebb filozófiai kérdésekkel."

Geekvilág (Gabe March)

https://geekvilag.hu/felfalt-kozmosz-ajanlo-teren-es-idon-at

"Ha egy igazán eredeti, és egyedi sci-fi regényt szeretnél olvasni, akkor a Felfalt kozmosz minden tekintetben neked készült. Olvasmányos, remekül szerkesztett, és öröm falni a lapokat. Közben mégsem veszti hatását a mondanivalója, és bőven ad üzemanyagot az agynak; egy csomó gondolkodnivaló is lapul az izgalmas utazás mögött."

Smoking Barrels (Baráth Zsuzsanna)

"Rendkívül elgondolkodtató alkotás, hiszen, miközben viharos gyorsasággal zajlanak az események, rengeteg időnk van arra, hogy nagyon fontos erkölcsi kérdéseken töprengjünk. Érdekes utazás ez az univerzumban, amelyben megvan minden, ami egy jó könyvhöz kell."

https://smokingbarrels.blog.hu/2023/10/23/konyvkritika_markovics_botond_felfalt_kozmosz

Maslapossag.hu (Mona)

"Sokoldalú, remekül kitalált, kozmológiai szempontból is igazi csemege, sokszor nem túlzok, ámulattal olvastam, milyen megoldásokkal állt elő, főként a Szupraverzumot, illetve annak jövőszellemeit illetően, melynek jelenetei sokáig velem fognak maradni még, annyi bizonyos."

https://www.maslapossag.hu/2023/12/15/markovics-botond-felfalt-kozmosz/

INTERJÚK:

Index / F. Tóth Benedek

https://index.hu/kultur/2023/09/29/markovics-botond-iro-sci-fi-felfalt-kozmoz-jovo-elmulas-felelem-interju-ember

Népszava / Gaborják Ádám

https://nepszava.hu/3213264_jovobeli-otthonunk-markovics-botonddal-a-csillagos-egboltrol

Szubzsáner podcast Mogyorosi Istvánnal

https://www.youtube.com/watch?v=_eBR1v9X-fA

Youtube beszélgetés a Felfalt kozmoszról Booksflying Esztivel:

https://www.youtube.com/watch?v=y5rqXKvnG8Q

Kovács Krisztiánnal az Agave podcast csatornáján a Mickey7 című sci-fi regényről beszélgettünk, plusz mellette a Felfalt kozmoszról is:

https://www.youtube.com/watch?v=8iLG2QpY_xo

Szuperinfó magazin:

https://budapest.szuperinfo.hu/tizeneves-koromtol-egyertelmu-volt-szamomra-hogy-iro-leszek-irni-fogok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése