Tervek 2014-re

Nem emlékszem, hogy írtam-e ilyesmit korábban, de mivel rövid az eszem, meglehet, hogy igen.

Először is, ami szerintem a legkevésbé érdekel bárkit rajtam kívül, 2014-ben is dolgozom majd jó sokat a munkahelyen (az idei horror év volt időnként), hogy legyen mit ennünk, legyen mit ennie a macskáknak, meg azért, hogy közelebb jussak dolgokhoz, amiket szeretnék elérni.:)

Na, de jöjjenek az ennél talán érdekesebb részek.


1. Jövő év első felében meg fog jelenni az új regény, Az időutazás napja az Agave Kiadónál.
A szöveg már túl van a szerkesztésen, még majd lesz korrektúra, meg idővel borító is - haha, nagy elvárásaim vannak, hogy most valami igazán király borítót fogok kapni. És igyekszem aktívabb lenni itt, a blogon az év első felében ez ügyben. A regény egy globálisan elterjedt Föld időfolyamában játszódik, annak komoly és visszafordíthatatlan következményeivel együtt, és így kezdődik: "Abban a pillanatban, amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön."

2. Közben átfutási időnek hála, már javában írom a következő regényt, aminek nagyjából a harmada és a fele között járok, szóval legkésőbb 2015 elején várható egy újabb Hackett-történet.
Az elsődleges céldátum, amit kitűztem, hogy 2014 nyarára készen legyen a nyersverzió.

3. Novella? Még nem tudom. 
A novellákat sosem tervezem előre, nem is kedvelem annyira a műfajt, ehhez képest 2012-ben és 2013-ban is írtam egy-egy történetet.
Meglátjuk, hátha 2014-ben is jön egy.

4. Sci-fi cikkek:
Írogatok cikkeket az SFmag.hu-ra és a Fantazmo.hu-ra is, meglátjuk, idén lesz-e időm ismertetőket írogatni. Mondjuk tény, hogy 2013-ban nem sok volt.

5. Még több sci-fi regény:
2012 egy olyan év volt, amikor belekezdtem 3 regénybe, és különböző fázisokban félbe is hagytam őket, vagy mert nem voltak elég jók, nem állt össze a történetük, a legutolsót pedig azért, mert még nem érett meg. Mindennek ellenére ez az év egy aktív, kreatív időszak volt, rengeteg mindent találtam ki, amiket várok, hogy továbbgondolhassak, és írhassak róluk.
Ha befejezem a mostani regényt, akkor már semmi sem ment meg tőle, hogy újra belevágjak az utoljára félbehagyott sci-fi regénybe.
Nagyjából ennyi, és jövő ilyenkor kiderül, mi lett mindebből.

Persze, ezeken felül is lesz még néhány fontos esemény az életemben jövőre, de ez nem ennek a blognak a témája.:)


Boldog Új Évet kívánok Nektek!

1 megjegyzés: