Mesterséges istenek, avagy már megint egy novella

Még márciusban említettem, hogy év elején írtam két novellát. Ebből az egyik már megjelent a 2050 antológiában, a másik még vár a sorára.
Nemrég viszont elkészült egy harmadik is. Ez azért meglepő számomra is, mert előtte, az elmúlt tíz-tizenöt évben mindössze két novellát írtam, és sosem éreztem magaménak a rövidpróza műfajt. Úgy tűnik, ez megváltozott.
A novella címe Mesterséges istenek, egymással háborúzó MI-kről és bizarr humán civilizációkról szóló mikro-űropera űrcsatákkal, megabolygókkal, és egy prófétával, aki gyűlöli az elfajzott humánokat.
Minden sorát nagyon élveztem írni, mert teljesen elborult a világ, és a főszereplő Próféta viszonya a különböző emberi civilizációkhoz. Azt hiszem, szeretnék még ilyen hangulatú sztorikat írni.
Mint nemrég kiderült, ez a történet bekerült a Gabo kiadó Az év magyar science fiction és fantasy novellái - 2018 antológiaválogatásába is, amely a szerzőlista alapján nagyon izgalmas kötetnek ígérkezik.

2 megjegyzés:

  1. Hát... Az utolsó íróval se fogtál egyáltalán mellé, sőt, onnantól kezdve van érdeklődésem a novellák iránt is. Ahogyan most is kezemben tartok egy 16 novellából álló, katonai sci-fi gyűjteményt. Alig várom hogy A KEDVENC íróm novelláit is olvashassam újra. :) bizony! :D

    VálaszTörlés
  2. Örülök, és reményeim szerint ez talán jobb is lesz, mint Az utolsó író volt. De az biztos, hogy elborultabb.:)
    Hanem ez a katonai sci-fi gyűjtemény felkeltette az érdeklődésem! Mi is ez pontosan?

    VálaszTörlés