Homokba írt történet - avagy új novella a júniusi, 279. Galaktikában

"A végtelen sivatag közepén fekvő város harcosa, Cormac elindul, hogy találkozzon a város istenével..."

Említettem nemrég, és már itt is van, a mostani Galaktikában elolvasható az újabb novellám, a Homokba írt történet, és ezúttal dupla a megjelenés:
a 279-es, júniusi Galaktikában és egyúttal a bővített Galaktika XL párhuzamos első számában (ami tartalmazza a 279-es Galaktikát, plusz egyéb extrákat is...)
Nem olyan régen kedvem támadt megint a novellák, számomra fura és szoktaltan világában kalandozni. Ezúttal kicsit egyszerűbb útra keveredtem, mint a tavaly megjelent Az utolsó író esetében, azt a novellát háromnegyed éven át vagy húszszor írtam át, és noha a Homokba írt történet sem volt egyszerű szülés, az átírások, újraírások nagyságrendileg megegyeznek, de mivel jóval rövödebb, és inkább egyfajta hangulatnovella, ezért gyorsabban összeállt.
Az ihletet Ad Astra kiadónál megjelent Hannu Rajaniemi: Fraktálherceg regényének borítója adta (Sánta Kira meseszép és részletgazdag festménye), amit nagyon hosszan el tudok nézegetni, sőt, van egy bögrém is már a borítóval.

Lehet, hogy képregényen jól nézne ki benne az a sok, néhány szavas városkép, amik mögött határtalan világok és varázslatok rejtőznek.:)

1 megjegyzés: