Ingyenes e-könyv akció

Sziasztok!

Remélem, a begyűrűző vírushelyzet ellenére jól vagytok. Ez most egy olyan időszak, amire nem voltunk felkészülve, amikor muszáj előre gondolkodni, és átszervezni rengeteg, megszokott rutint és kényelmi tevékenységet, valamint a korábbinál sokkal jobban oda kell figyelnünk egymásra.

De hogy legyen valami apró öröm is a jelen helyzetben, az Agave Könyvek és a magyar szerzői a következő két hétben (március 31-ig) ingyenesen letölthetővé tesszük több e-könyvünket a Dibook.hu-n.
Tőlem 'Az időutazás napja', az 'Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról', valamint 'Az ember könyve' érhető el 0 Ft-os "áron":

Itt az összes magyar kötet, ami most ingyenessé vált, válogassatok közülük kedvetekre, van köztük fantasy, sci-fi, weird/horror és krimi egyaránt - Csurgó Csabától, László Zoltántól, a Pacskovszky-fivérektől, Pék Zoltántól és Veres Attilától:

Ez pedig itt az Agave posztja, amiből megtudhatjátok, mire lehet számítani a vírushelyzet miatt a következő időszakban:

Ha tehetitek, maradjatok otthon, és vigyázzatok magatokra, valamint egymásra!

5 megjegyzés:

  1. Egy februári podcastben (https://akapcsolatfelvetelnapja.blog.hu/2020/02/28/vendegunk_markovics_botond) említetted, hogy mostanában újra megnézed a régi Star Trek sorozatokat. Eljutottál már a Deep Space Nine 3. évadának Múlt idő c. dupla epizódjáig? (https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Star_Trek:_Deep_Space_Nine_epiz%C3%B3dlist%C3%A1ja_%E2%80%93_Harmadik_%C3%A9vad, https://en.wikipedia.org/wiki/Past_Tense_(Star_Trek:_Deep_Space_Nine)). A vírusjárvány várható gazdasági következményeire gondolva mit szólsz ahhoz a jövőképhez, hogy a 2024-es San Francisco-ban a lakosság zöme munkanélküliként, a város gettóiba zárva tengődik? Kb. mekkora lehet az esély arra, hogy ez a vízió valóra válik?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Még sajnos nem, hirtelen nagyon lecsökkent a szabadidőm munkahelyi ügyek miatt, meg mert belecsöppentem egy új regénybe. Meg mert ráadásul párhuzamosan elkezdtem a Voyager elejébe is belenézni.:) Úgyhogy még mindig az első évadban vagyok.
    A vírushelyzet biztos, hogy nagyon nagy munkanélküliséget hagy maga után, és kérdés, hogy azok a szektorok, amelyeket most a padlóra küld a karantén, mennyire tudnak talpra állni. Gyanítom, azért nem pont San Francisco-e a legveszélyeztetettebb ilyen szempontból, vannak valószínűleg jóval sérülékenyebb városok, pl. azok, amelyek a turizmusból élnek, lásd mondjuk Las Vegast. Szóval, azt azért nem gondolom, hogy ideáig fajul a helyzet, de kérdés az is, hogy meddig is tart még ez a teljes leállás, és mikor kezd el visszatérni az élet a világba.

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Ezek szerint nem csillagidő szerinti időrendben nézed a különféle sorozatok epizódjait. :-)
    Szerintem az is kérdéses, hogy mikor lesz a következő járvány, és hogy a mostanihoz viszonyítva mennyire lesz súlyos, ill. hogy hol milyen előkészületek történnek (mennyi pénzt tudnak/akarnak elkölteni) az újabb járványhelyzet(ek) elkerülésére, ill. jobb kezelésére vonatkozóan.

    VálaszTörlés
  4. Végül is, a Voyager amúgy is nagyjából párhuzamosan játszódik.:)
    Persze, rengeteg még a bizonytalanság, én néha optimista, néha pesszimista vagyok, de azért a mostani enyhítésre hajló hangulatot világszerte kicsit korainak érzem - ugyanakkor megértem azt is, hogy nem lehet ezt a végtelenségig ilyen módon csinálni, mert tényleg kivéreztetnek egy csomó iparágat.

    VálaszTörlés
  5. Tkp. a felkészületlenségünk áldozatai vagyunk. Ha a járványhelyzetekre legalább a tűzesetekhez hasonlóan fel lenne készülve a társadalom (mindenkinek lenne otthon megfelelő védőfelszerelése, ill. minden munkahelyen lenne annyi, amennyire az ott dolgozóknak szüksége lehet, lennének előre kitalált szabályok az ilyen helyzetekre vonatkozóan, pl. az oktatási rendszer legalább az elméleti képzést tekintve bármikor átállítható lenne távoktatásra, vagy már főleg távoktatáson alapulna), akkor kevésbé lenne súlyos a helyzet. Így most, az ellenszer hiányában csak kb. azt választhatjuk meg, hogy melyik ujjunkba harapjunk bele. És ennél még lehetne rosszabb is, mert pl. bármikor kitörhetne valamelyik szupervulkán (a Katla, a Campi Flegrei, vagy akár a Yellowstone park alatt levő), ami jóval nagyobb veszélyt jelentene, ill. sokkal nagyobb kárt okozna. Ezek ellen már önfenntartó városok kellenének. Kb. olyanok, mint amilyenről a Voyager 11:59 c. része szól. Sajnos a Star Treknek az a jóslata nem következett be, ill. december végén már húsz éve lesz, hogy késik.

    VálaszTörlés