A STAR WARS UNIVERZUM PSZICHOLÓGIÁJA előadás (Lázár Gergely és Markovics Botond)


Egy érdekes előadást ajánlok Nektek június 7-én, péntek estére, az Ectopolis.hu szervezésében, részben azért, mert az egyik beszélgetőpartner én leszek, a téma pedig örök kedvencem a Star Wars és annak pszichológiája.

A Star Wars elbűvölő egyszerűséggel mesélt bátorságról, bajtársiasságról, szerelemről, és a sötétség és a fény örök párharcáról.
De vajon miben rejlik a Star Wars univerzum megkapó ereje és népszerűsége? Honnan merítette ötleteit Lucas, és vajon a történet valóban olyan egyedi-e mint hisszük? Milyen társadalmi és mitológiai alapokra épül a háttérvilág, milyen ősi eredettel bír a jó és a rossz küzdelme? Milyen lélektani folyamatok hatnak a szereplőkre, mennyire élők és valódiak a karakterviszonyok és jellemek? Mi köze az apakomplexusnak, a Jung-i archetípusoknak, a gyász fázisainak, vagy a vallási fanatizmusnak kedvenc hőseink világához? És vajon mi köze van egymáshoz egy jó pszichológusnak és egy jedi lovagnak?

Időpont:
2019. június 7., péntek, 19:00

Helyszín:
Lurdy Mozi, Budapest
http://ectopolis.hu/


Előadó:
Lázár Gergely & Markovics Botond, moderátor: Kovács Krisztián

Lázár Gergely az a pszichológus, akit egy biztos módon meg lehet nyerni előadás megtartására: “legyen kreatív, újszerű ötlet, melyben szabadon kibontakozhat“. A “gonoszság pszichológiája” című szereplés, a Randi Doctor névre hallgató párkeresési, párkapcsolati tevékenység és még sok más egyedi és fantáziadús kezdeményezés köthető a nevéhez. Gergely fiatalkora ellenére sikeres vállalkozást vezet, emellett szenvedélybetegekkel végez terápiás tevékenységet, gyakran hívják TV-be, rádióba, újságba szakérteni, ezúttal a Star Wars univerzum lélektani gyökereiről faggatjuk majd.

Markovics Botond, vagy, ahogy olvasói ismerik, Brandon Hackett, többszörösen díjazott regényeiről ismert sci-fi író, a hazai tudományos-fantasztikus közélet ismert és elismert alakja, aki immáron 15 éve mozog a pályán, Az időutazás napja, vagy épp Xeno című regényei egyaránt hangos kritikai- és közönségsikert arattak. Botond választott zsáneréhez fűződő viszonya valamikor az 1980-as évek elején épp a Magyarországon akkor frissen bemutatott Csillagok háborúja mozifilmmel kezdődött, ezúttal a science fiction oldaláról közelíti majd meg a világ leghíresebb űreposzát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése