2015, a science fiction szerint

Itt van 2015, kíváncsiságból feltúrtam az internetet, hogy kigyűjtsek néhány sci-fi regény- és filmcímet, amelyek 2015-ben játszódnak, hogy miként képzelték el ezt az évet.

Íme néhány, a teljesség igénye nélkül, de ha még eszetekbe jut valami, akkor írjátok meg, biztos akad még néhány, érdekesebb cím:

A legismertebb talán a Vissza a jövőbe II. része (1985), amelyben Doc és Marty a DeLoreanon előreutaznak 2015-be. És ha Cápa 19 nem is várható 2015-ben, de ezzel a geggel a készítők alaposan beletrafáltak a mozifranchise-ok jelenlegi uralmába.

Isaac Asimov: Én, a robot (1950) novelláskötetében szerepel a Körbe-körbe című novella (1941), amely a Merkúron játszódik, 2015-ben. Donovan és Powell űrhajósoknak a SEBI (SB-13) nevű robot látszólagos üzemzavarával kell megküzdeniük, amelyet a Robotika II. és III. törvényének ütközése okoz.

A hatodik napon (2000) című sci-fi filmben Arnold Schwarzenegger 2015-ben szembesül azzal, hogy a helyét a családban átvette egy klónja.

Neon Genesis Evangelion japán manga/anime franchise, amelyből régen láttam pár részt, de sokra nem emlékszem azon túl, hogy mechák harcolnak az Angel nevű idegenekkel, de a sorozat szintén 2015-ben játszódik.

Wolverine/Farkas 2015-ben megy Japánba, és küzd meg az Ezüst szamurájjal.

Az eredeti Robotzsaru (1987) egyes források szerint 2015-ben játszódik, bár, ez azért nem 100%.

2015-ben szétterjed a világban a majominfluenza, a Majmok bolygója: Forradalom (2014) idővonala szerint.

És végezetül, íme a 2015-ös divat a Vissza a jövőbe II.-ből!

Boldog Új Évet kívánok!


4 megjegyzés:

  1. "sokra nem emlékszem azon túl, hogy mechák harcolnak az Angel nevű idegenekkel"
    Szánd rá azt a 26X20 percet, sokkal több van benne ennél.

    VálaszTörlés
  2. Csak 26 rész? Valahogy azt hittem, hogy jóval hosszabb.
    Annyi rémlik mindösszesen, hogy az első 1-2 rész nem igazán jött be, de akkor felírom az idei listára.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemrég beszélgettünk erről egy haverommal, hogy tényleg ez a baj vele, hogy kb. az első felében valami sima mechás dolognak tűnik, aztán onnantól egyre elb.szottabb dolgok jönnek elő és összeáll, miért volt szükség az elejére. De nekem is ideje lenne újra megnéznem.

      Törlés
  3. Az NGE sorozatot nem néztem, ellenben 2007-ben lecsaptam a reboot első részére - a sorozatot négy egész estés filmre bontva újradolgozták mai eszközökkel. http://en.wikipedia.org/wiki/Rebuild_of_Evangelion Eddig 3 jött ki a 4-ből, én sem láttam még mindet, de nekem ez remek belépési pontnak bizonyult. .

    VálaszTörlés