Stephen Hawking partija időutazóknak...


Régebbi történet, de ha már éppen két időutazással foglalkozó regény megjelenése között vagyok, talán érdemes feleleveníteni.

2009 júniusában járunk, éppen Az ember könyvét írom, és még fogalmam sincs róla, hogy 4-5 év múlva két időutazós regényt fogok írni. Eközben Stephen Hawking professzor egy különös partit rendezett kizárólag időutazóknak
Volt pezsgő, sütemény, lufik.

Jó kis buli ígérkezett...

Csak sajnos senki nem jött el, hiába várt a professzor hosszú órákig a vendégekre.

Ugyanis, mivel időutazókról van szó, Hawking a meghívót csak másnap tette közzé a sajtóban, miután a parti lezajlott, hiszen a jövő időutazóinak teljesen mindegy lenne, hogy mikor kapják meg a meghívót.


Miért nem jött el senki?

A lehetséges okok a következők:

1.  az időutazás lehetetlenség
2. csak előre lehet haladni az időben, visszafelé nem
3. csak onnan és visszafelé addig létezik időutazás, amikor az első időgép megépült/működésbe lépett: lásd Az időutazás napja alapfelvetését is.
4. az időutazás lehetséges, de senki nem tud működő időgépet építeni a jövőben, vagy egy kevésbé valószínű eset szerint kellően felelősségteljes a jövőbeli emberiség ahhoz, hogy használja
5. elágazó multiverzumok esetén mi vagyunk a kezdeti univerzumban, amelyből szétágazik a többi, időutazásokkal teli univerzum. Ez pedig pech lenne.
(6. Persze, az is elképzelhető, hogy a jövő időutazói hülyét akartak csinálni Hawkingból, ezért nem jött el senki.:))

Végezetül, íme egy youtube videó Stephen Hawking professzor "remekül" sikerült bulijáról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése