Az olvasás éjszakája (rendezvény)

Szeptember 13-án több könyvesboltban párhuzamosan kerül megrendezésre az Olvasás Éjszakája, az olvasást népszerűsítő rendezvény, amire én is meghívást kaptam. 
Ebben külön öröm, hogy egy elsődlegesen szépírókra épülő rendezvényről lévén szó, általam a fantasztikus zsáner is képviselésre kerül. (Valamint Bán János/Mór, régi íróbarátom által, aki mostanában a Hunyadi-ciklussal teszi újra egyre népszerűbbé a magyar történelmi regényolvasást.)

2013. szeptember 13-án 14.00 órától másnap hajnalig a rendezvény három helyszínén (budapesti könyvesházakban) a könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.
A fesztivál témája: az éjszaka
A fesztivál egyedi és mindenki számára különleges élményt kínál.
 Mivel Az Olvasás Éjszakája célja az, hogy az írott kultúrát és annak alkotóit emberközeli módon, élményközpontú effektek segítségével mutassa be, a fellépők valami látványos, érdekes, izgalmas produkcióval készülnek.
Varró Dániellel pókerezni lehet majd, Poós Zoltán régi tárgyakról tart bemutatót, Temesi Ferenc sakkozni fog, Kovács Noémi krimiíró hullakereső játékot szervez, stb. Miközben lesznek azért felolvasások is, Kiss Judit Ágnes, Szalai Vivien, Lovas Nagy Anna, Tóth Krisztina, Garaczi László, Nagy Ildikó Noémi, Pion István, Simon Márton, Sirokai Mátyás például erotikus szövegeikből fognak felolvasni.

Az éjszakának titkai vannak. Ismeretlen állatok ébrednek a kertben, a szoba felé vámpír oson, a telihold fényénél szerelmesek omlanak egymás karjába. Félelmek, álmok, csillaghullás – az éjszaka a lehetetlen megvalósulása. Az Olvasás Éjszakáján harminc kortárs magyar író meséli, olvassa, mutatja, mit jelent számára az éjszaka. Amikor nem alszol – olvass!

Én valószínűleg a VII. ker., Rákóczi út 12. alatti Libri Könyvpalotában leszek 19 óra után valamikor, de ha lesz pontos idő, akkor majd jelzem, és az emberi fantázia  és kreativitás legképtelenebb megnyilvánulásairól fogok majd egy kis előadást tartani, ha minden igaz.

Linkek: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése