Félregény

Január óta nem írtam új blogbejegyzést, azt hiszem, bőven itt az ideje egy kis életjelnek egy helyzetjelentés formájában.
A csend oka roppant egyszerű, igyekszem minden energiát és időt az írásra fordítani, és szerencsére ezúttal elég hatékony vagyok, mert közben meghaladtam az új regény felét. Ez kb. 400 ezer karakter, valamivel több, mint 50 ezer szó. Összehasonlításként az előző négy regényem kb. a 480-550 ezer karakteres sávban mozgott. Mint látjátok, ez most hosszabb lesz, leginkább a világ komplexitása miatt.

A regény alapja, lényege valahol mélyen a világpolitikával és migrációs hullámmal kapcsolatos gondolataimból táplálkozik, ennek ellenére semmilyen formában nincs köze a jelenünkhöz.
A történet 2117-ben kezdődik, a Fermi-paradoxon bukása után néhány évtizeddel, egy identitását vesztett jövőben, és lesznek benne idegen civilizációk, remélhetőleg kellően egyediek és szokatlanok, a főszereplő pedig egy idegentudományokkal foglalkozó kutatónő lesz.

Rengeteg munka van még a szöveggel (a meglévővel is, hát még a regény második felével), de szerintem a jövő év első hónapjaiban reális lehet a megjelenés, ha az Agave is úgy akarja.
Idővel majd bővebb infók is jönnek, például a regény címe is.:) A lényeg, hogy készül.

5 megjegyzés:

  1. nagyon varos :)
    foleg az 'idegen idegenek' miatt, regi banatom hogy a legtobb sci-fiben az idegenek kevesbe kulonboznek tolunk mint a Fold mas tajain elo emberek :(
    Bar az Idoutazas tegnapjaban pl. sikerult kimondottan idegen alieneket bemutatni :)

    VálaszTörlés
  2. Annyiban bonyolult a helyzet, hogy némelyik fajjal muszáj kulturálisan valamilyen kapcsolatba lépni, emiatt az idegenség és a megértés határán egyensúlyozom, úgyhogy még magam számára is több esszét kellett írnom pl. a kommunikációs különbözőségről, szokásokról, szaporodásról, gondolkodásról. Még én is nagyon kíváncsi vagyok, mi sül majd ki mindebből.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó bonyolult egy idegen faj, hát még több, de biztos sikerrel megoldod.
      Tök jó a téma :)

      Törlés