AZ IDŐUTAZÁS NAPJA - kritikák és interjúk

Az időutazás napja az első terjesztői visszajelzések szerint igencsak jó startot vett a boltokban, pl. az Alexandra sci-fi toplista 3. helyén trónol már második hete, pedig még a hajdanán nagyon-nagyon jól fogyó Isten gépei is csak 4. helyig jutott, ha jól emlékszem (persze az még 2008-ban volt).
Úgyhogy egyelőre hurrá, meg ilyenek, és remélem, tetszeni is fog Nektek a történet.

Közben csordogálnak az első vélemények, plusz született néhány interjú is az elmúlt napokban, ezek a "tovább" gomb után találhatóak...


ISMERTETŐK:

Kultography magazin:
"Hackett regénye igazi letehetetlen, sodró lendületű és lebilincselő alkotás. Amellett, hogy olyan alapvető emberi és társadalmi problémákat feszeget, mint a hatalom birtoklása, a tudományos fejlődés határai vagy a politika felelőssége egy rettenetesen okos és érzelmes történettel ajándékozza meg az olvasót, ami meglepetéseknek sincs híján. A családi és szerelmi kapcsolatok gyönyörűen összefogják a karaktereket, megfelelő és átérezhető motivációt szolgáltatva így mindannyiuknak, de a könyv igazi különlegességét az időutazás megközelítésében kell keresni..."

:)
librarius.hu:
"...Hackett regénye rendkívül színes, fantáziadús, sziporkázó ötletekkel teli, izgalmas mű. A szerző sorra veszi az időutazó történetek klasszikus elméleteit, azok buktatóit, és megoldásukhoz felhasználja mindazt a tudást, amit Einstein, Hawking és más elméleti fizikusok munkái által a téridő természetéről sejtünk, miközben hősiesen igyekszik elkerülni a paradoxon-csapdákat. Persze nem mindig sikerül neki, de az időutazást boncolgató sztorik esetében ez már csak így van. A történet viszont igazi agymunkára serkent, miközben akciódús, rejtélyekkel teleszőtt kalandokat is kínál."

SFmag.hu:
"Sok szempontból ez Hackett eddigi legsikerültebb regénye, de ez így is van rendjén, hisz egy harmincas éveiben járó szerzőtől elvárható, hogy minden könyvével egyre jobb legyen, fejlődjön. Az Isten gépeit nagyon szerettem, de ez a könyv nálam most letaszította a kedvenc Hackett regényeim képzeletbeli dobogójáról."

Szubjektív kultnapló:
"Ritka az igazán színvonalas, magyar fantasztikum, Brandon Hackett azonban már négy könyv óta töretlenül tartja a szintet (és időnként emel is rajta), a kiadó(i)nál megjelenő, nemzetközi SF-regények legjobbjai mellett is megállja a helyét. Ez most éppen nem hard sci-fi, hanem inkább társadalmi (a korábbiaknál életszerűbb karakterek és interakciók!), enyhe űroperás beütéssel (vissza a kezdetekhez? :) ), ami változatosságnak kellemes, irodalomnak pedig éppen olyan jó és szórakoztató, mint az eddigiek."

INTERJÚK:





Ekultúra videó:


8 megjegyzés:

  1. Ez a kérdező gyerek írtó béna.
    Quagmire jutott rólad eszembe a Family Guy-ból. :)

    VálaszTörlés
  2. Béla, rendesen odacsaptál, már csak a kameraman alkohol befolyásoltság miatti kézremegésének kifogásolása hiányzott a kommentből.;)

    VálaszTörlés
  3. Mondd, hogy nem _csak_ a DiBook-on jelenik meg ekönyvben!
    Szomorú leszek, ha emiatt nem tudom megvenni...

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszett de a vége folytatásért kiált remélm lessz is :-)

    VálaszTörlés
  5. Ja én sem szeretem az idő utazós könyveket de a te sztorid erdei és újjutó szellemű ami nekem tetszett :-)

    VálaszTörlés
  6. kwindu:
    Persze, lesz folytatás, sőt, már majdnem készen is van.:) Mivel láttam, hogy lesz még egy regény, mert van pár érdekes ötlet, plusz amúgy sem tudtam itt minden szálat elvarrni, ezért az utolsó fejezetben erre kicsit rá is játszottam.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok megnéztem a videó interjút és várom a folytatást:-) Az isten gépei után ez a könyv a másik nagy favoritom tőled bár a poszt humán döntés is tetszett. Az ember könyvét újra elolvastam az is jó csak a szereplőkkel nem tudok azonosulni, de a könyv története és az idegenek, akik itt tényleg nagyon idegen tetszettek. Szóval második nekifutásra az ember könyve is bekerült a listámra tőled még ha a negyedik helyen végzett is a képzeltbeli listán 

      Törlés
  7. Doc:
    Elnézést, a májusi kommentedet elnyelte a spamszűrő, most mentettem ki, félig már megemésztette.
    De, tudtommal csak Dibook, de ott miért nem tudod megvenni?

    VálaszTörlés