Mit szól a jövőhöz a múlt? - kerekasztalbeszélgetés március 19-én


Jövő csütörtökön a Gólyában 18 órától arról beszélgetünk  Csordás Attila moderálásában Németh Attilával és Kömlődi Ferenccel, hogy mit ígért a múlt és a sci-fi irodalom és film 2015-re és ebből mi vált valóra. Az eseményt ha minden igaz, a tavaly szilveszteri írásom ihlette.:)
Ha van kedvetek, időtök, gyertek!

"A jövő már itt van, csak nem egyenlően oszlik el a világban." - William Gibson

FB esemény:https://www.facebook.com/events/1612282129002858/

Helyszín: Gólya közösségi ház és presszó (térkép a link alatt!)
VIII. kerület, Bókay János u. 34.

Részletek:
Milyennek képzelték a múltban a jövőt? 2015-öt pl. elég sokféleképpen. Tudtad, hogy a Vissza a jövőbe második része, A hatodik napon című Schwarzenegger film vagy Asimov egyik novellája az Én, a robot című kötetből is 2015-ben játszódik?
Az első űrséta ötvenedik évfordulója alkalmából megbeszéljük mi valósult meg ezekből az elképzelésekből, mi lett a múlt jövőjéből. Ha kíváncsi vagy, van-e már lebegő gördeszka vagy hol tart az emberek klónozása, illetve a mesterséges intelligencia kutatás és ezeknek milyen hatása van, lesz a társadalomra, várunk a Gólyában.
Múlt és jövő bő egy órában.

Aki kérdez:
Csordás Attila

Aki válaszol:
Kömlődi Ferenc – jövőkutató
Markovics Botond (Brandon Hackett) – író, közgazdász
Németh Attila – a Galaktika magazin felelős szerkesztője

Ajánlott zene:

4 megjegyzés:

 1. Jó kis beszélgetés volt. Közben nem akartam beleszólni, a végére meg elfelejtettem. Moore törvénye egészen pontosan úgy szól, hogy 24 havonta az egy lapkára integrálható tranzisztorok száma megduplázódik. Tehát semmit nem mond a teljesítményről és Gordon Moore egy interjúban elmondta, hogy ő 24 hónapot figyelt meg ebben a törvényszerűségben, a 18 hónap már csak az újságírók pontatlansága miatt terjedt el.

  VálaszTörlés
 2. Helló!
  Akkor most már, ha minden igaz, a nickhez most már arcot is tudok csatolni.:)
  Nekem is a két év rémlett, és az eredeti Moore-törvény megfogalmazása valóban a tranzisztorokról szólt, ez így pontos. Viszont ez gyakorlatilag szorosan összefügg a teljesítménnyel.

  VálaszTörlés
 3. Ja, én nem az voltam, aki többször hozzászólt a beszélgetéshez, én mellette ültem és csöndben hallgattam. :-)

  VálaszTörlés
 4. Sipi:
  Ez lett volna a második tippem.:)

  VálaszTörlés