Milyen zenét hallgatok mostanság írás közben?

Hajlamos vagyok írás közben egy-egy zenei albumra  úgy rákattanni, hogy akárhányszor meghallgatom, sőt, egy idő után tudat alatt azonosul a regény hangulatával is, sőt, talán még segít átkapcsolni is a regény világába.
A korábbi könyveknél már nem emlékszem, pedig Az ember könyvénél biztos, hogy volt valami, de mivel azt elég sokáig írtam, és már elhomályosult az írás emléke, fogalmam sincs, mi mehetett a fülemben akkoriban (talán filmzenék lehettek elsődlegesen - Tron: Legacy, Inception és hasonlók)...

Az időutazás napja eddig elsősorban Lana Del Rey-jel fonódott össze. Arra már nem emlékszem, hogy bukkantam rá, de jött, látott, győzött, és azóta is minden újabb dal felkerül a playlistra, legyen az a Ride vagy A nagy Gatsby szerintem legjobb jelenetével összefonódó Young and beautiful. Ez nem azt jelenti, hogy a regénynek is ilyen hangulata lesz, csak annyit, hogy tudat alatt hat és inspriál írás közben. Hogy mire, az majd kiderül.:)
Háhá, és nem én vagyok az egyetlen sci-fi író, aki Lana Del Reyt hallgat. Na ki még?
Nem más, mint Peter F. Hamilton.
"What am I listening to right now? Lana Del Rey -what else."


Aztán pár hete megnéztük az Obliviont, és a hangulatán nagyot dobott a zene, és mostanság ezt a melankólikus-epikus cuccot hallgatom, írás közben inspirál, ami fontos. Nem néztem utána az M83 nevű francia formációnak még, de majd megteszem, mindenesetre a zenéjük kicsit Inception, kicsit Dark Knight/rises, azaz elsődlegesen Hans Zimmer-hangzás, de ettől még jó, sőt. Nagyon jó.
Aztán, hogy mikor bukkan fel valami új, váratlan album, előadó, azt sosem lehet tudni.

4 megjegyzés:

 1. Nemrossz, le is huzom ;)

  De azert Angela Aki az isten(nő) ;)

  VálaszTörlés
 2. Őt még nem ismerem, de mindjárt utánajárok akkor.:)

  VálaszTörlés
 3. Kicsit korábbi a poszt, de én csak most olvasom, látom sok hasonlóság van a zenei ízlésünkben :)
  Én mostanság olvasás közben (95%-ban scifi könyvek) John Stanford - Deep space albumát hallgatom, nem tudom, hogy ismerős-e, de szerintem nagyon jó album, scifihez különösen.
  http://www.youtube.com/watch?v=VLcKJCHhE_A :D

  VálaszTörlés
 4. Krisztián:
  Csekkoltam, és valóban, nekem is tetszik.:))

  VálaszTörlés