Nem erről a regényről beszéltem...

Túl az új regény kétharmadán egy kis magyarázattal tartozom. Írtam mindenféle regényvázlatokról, de mint ahogy ez nálam sűrűn előfordul -, minden megváltozott, ugyanis egy beszélgetés alkalmával beütött egy olyan régi/új regényötlet, ami minden addigi tervemet felülírta.

Ez az ötlet néhány nap alatt teljesen elhatalmasodott rajtam, és egy komplex regénytervvé nőtte ki magát, ami azt jelentette, hogy a Hyde univerzumos történettől egy időre el kellett búcsúznom (de meglesz az is majd, elég sokat haladtam már vele), viszont az elmúlt hónapokban, szép csendben nagyon sebesen dolgoztam, lassan elkészülök egy másik regény nyers szövegével. Ennyire még soha nem támadott le történet, félelmetesen intenzíven kelt életre minden részlete.

Ebből az következik, hogy 2013. ősszel úgy tűnik, érkezik egy új Hackett-regény. Sokat most még nem fogok egyelőre elárulni belőle, mert ez egy olyan típusú történet, aminek rögtön az első mondata nagyon intenzív, az első fejezet pedig messze a legjobb regénykezdésemnek is tűnik is egyben. Szerintem keverednek benne a Poszthumán döntés, az Isten gépei és Az ember könyve erényei, de ezúttal nem az emberi lét határai lesz a központi téma, hanem maga az idő.

Hogy valami konkrétum is legyen azért: ez egy időutazásos történet lesz, csak kicsit másként, mivel nekem szükségem van az egyediségre, eredetiségre. Az időutazás tematikát szerintem már csontig lerágták, ráadásul én sosem szerettem a sci-finek ezt az alzsánerét, mert mintha már régóta csak önmagát ismételné. 

Az első jelek bíztatóak, két írókolléga is azt nyilatkozta nemrég, hogy az eddigi legjobb regényem. További információkat már csak jövőre fogok elárulni.:) 

És mivel több bejegyzés a héten már nem várható, mindenkinek Bolgog Karácsonyt és sok jó könyvet kívánok!


16 megjegyzés: