Az ember könyve megjelenése...

Tömören összefoglalva: csúszik, mégpedig 2012. tavaszára.

A kérdés, ami gondolom, rögtön felmerül, hogy jó, de miért? Hiszen júniusban kellett volna megjelennie, de akkor nem volt idő a normális szerkesztésre, így csúszott át őszre, erre még ősszel sem lesz. Olvasói oldalról is átérzem a helyzetet, ugyanis épp a minap vettem észre, hogy Alastair Reynolds legújabb regénye, a Blue Remembered Earth angol megjelenését is eltolták idén októberről jövő januárra, aminek nem igazán örültem.

Szóval, hogy miért is? Kiadói döntés, óvatos kiadói politika, válság, stb., ami sok jó könyvet érint, amiket vártam. Nagyon vártam pl. Paolo Bacigalupitól a The windup girlt, tudtommal az sem lesz idén, és sok más sem. Azért néhány újdonságra persze lehet számítani. Az esetleges reklamációkat viszont ne nekem, hanem a Galaktika kiadónak küldjétek.:P

Hogy még tovább fokozzuk a várakozást, ugyan a borító még nem végleges, de alakulóban van, így egy részletet beillesztek ide. A címfelirat nekem tetszik, milliószor jobb, mint az Isten gépeié, pedig ugyanaz a betűtípus.

Hogy legyen valami jó hír is, közben már javában írom a következő regényt, ami jó úton halad, eszerencsére zúttal nem várt akkora kuszaság, mint Az ember könyve írásakor, ezúttal minden szál részleteiben összeállt, és szeretném a történetet viszonylag tempósan megírni. Ennek csak egy akadálya lehet, hogy a történet szerteágazó: négy fontos és érdekes karakter útját követi nyomon, ami elsőre soknak tűnhet, de mind a szereplők, mind az események megkövetelik ezt. Szóval, nem biztos, hogy rövid regény lesz.

Ja, és Jun az SFportal főszerkesztője csinált nekem egy Brandon Hackett facebook oldalt, úgyhogy most már ilyen is van, lehet lájkolódni, meg majd igyekszem ott is kommunikálni erről-arról.